Witam,
Chciałem porozmawiać na temat tego drzewa gnealogicznego. Może ktoś ma pomysły co i jak. Mi się wydaje że zrobienie tego w HTMLu jest najlepszym rozwiązaniem ze względu na otwartość. Pod każdą osobę można zrobić stronę z informacjami.
Obecnie szukam dobrego medium na przechowywanie notatek i autogenerowanie stron HTML na bazie tych informacji. Silniki baz danych nie do końca są dobrym rozwiązaniem. Niestety wszelkie Wordy/Excele też będą komplikować autogenerowanie stron HTML. Sam HTML też jest do bani bo jest trudny do edycji nie mając dobrego edytora.
Może ma ktoś jakiś pomysł??
Jacek
Genealogia
-
- Weteran, stały członek forum
- Kontakt:
A jak już tak gadam sam ze sobą to czasam na stronach rodzinnych www ludzie podają ilość występowania nazwiska w danym regionie kraju. Nie ma ktoś pojęcia gdzie tego szukać?
Mi to wygląda na jakiś GUS czy Urząd Stanu Cywilnego, ale takie dane są chyba niejawne a ponadto nie ma centralnego USC bo to jest fragment Urzędu Miejskiego bodajże...
HELP
J.
Mi to wygląda na jakiś GUS czy Urząd Stanu Cywilnego, ale takie dane są chyba niejawne a ponadto nie ma centralnego USC bo to jest fragment Urzędu Miejskiego bodajże...
HELP
J.
-
- Weteran, stały członek forum
- Kontakt:
http://www.herby.com.pl/herby/indexslo.html <--- tu mozna znalezc ilosc osob noszacych dane nazwisko z rozbiciem na stare wojewodztwa. Szkoda, Jacku, ze nie wiedziales kogo o to zapytac...